Ajánlott bejegyzések

Egyszerű a dokumentumtárolás, akár egy webshop működése

Egy webshop üzemeltetése rengeteg papírmunkával jár, ezt mindenki látja. Ahhoz, hogy ezzel tisztában legyünk még csak webshop-tulajdonosnak sem kell lennünk. Elég, ha csak arra gondolunk, hányféle különböző papírt kapunk egy-egy rendelés mellé, vásárlóként. Ez csak a jéghegy csúcsa. 
Egy webshop tulajdonosaként ennek többszörösével kell számolnunk. A dokumentumok rendben tartása pedig igen költséges és időigényes feladat.

Archiválás régen és most Mihez kezdjen a hatalmas iratmennyiséggel, ami vállalkozásában nap, nap után felhalmozódik?

Az előírások, jogszabályok és az üzleti szokások megkívánják, hogy szerződéseit, számláit, ajánlatait, megrendeléseit, pénzügyi és szállítói bizonylatait évekig megőrizze. Igen ám, de ez tetemes mennyiségű papírkötegeteket, dosszié-halmokat jelent, amiket nem csak tárolni szükséges valahol, hanem azt is biztosítani kell, hogy könnyen előkereshetőek legyenek.

Hogyan rendszerezze cége iratait, dokumentumait átláthatóbb formában?

Nem csak a jogszabályi előírások miatt fontos, hanem a cégének is biztonságot ad, ha iratait megőrzi még túl az előírt 5 éven túl is. A számlák, szerződések, megrendelések, stb bármikor viták alapjait képezhetik egy-egy partnerrel, így a cég a saját bástyáit erősíti meg, ha mindenről létezik írott feljegyzése, bizonylata, aláírt dokumentációja.

Felhőszolgáltatások előnyei

Milyen előnyöket élveznek a vállalkozások a felhőszolgáltatásoknak köszönhetően? Nem csak gazdasági – pénzügyi – előnyökkel, hanem sok megtakarított idővel, és számos kényelmi szolgáltatással jár ez a lehetőség. Össze sem hasonlítható a régi számítástechnikai rendszerekkel – az adatok archiválásáról nem is szólva.