Blog

Egyre divatosabb a felhőszolgáltatás, bár még nagyon sokan nem alkalmazzák a kis- és közepes vállalkozások közül. A multinacionális vagy nagyvállalatok körében azonban már ritkaságnak számít, ha még nem él a cég a lehetőséggel. Ezek alapján Ön akár azt is gondolhatná, hogy a felhőszolgáltatás a nagy cégek „mulatsága”, azonban ez tévedés, hiszen ez éppoly fontos és hasznos lehetőség a kisebbeknek, mint a nagyoknak.

Eltűnnek a fák a papír-igényeink miatt? Biztos, hogy szükség van annyi papírra, amennyit előállít az emberiség?

Bár a papíralapú dokumentum-kezelés egyre inkább visszaszorul az elektronikus archiválás térhódításával, a papírgyártás az előző évben is 20%-kal nőtt. Hová és kihez kerül ez a sok papír? 1 tonna papír előállításához 3,5 tonna fára van szükség. Ez pedig nagyon jelentős mennyiség. A Föld folyamatosan veszíti el az erdőségeit.

Archiválás régen és most Mihez kezdjen a hatalmas iratmennyiséggel, ami vállalkozásában nap, nap után felhalmozódik?

Az előírások, jogszabályok és az üzleti szokások megkívánják, hogy szerződéseit, számláit, ajánlatait, megrendeléseit, pénzügyi és szállítói bizonylatait évekig megőrizze. Igen ám, de ez tetemes mennyiségű papírkötegeteket, dosszié-halmokat jelent, amiket nem csak tárolni szükséges valahol, hanem azt is biztosítani kell, hogy könnyen előkereshetőek legyenek.

Hogyan rendszerezze cége iratait, dokumentumait átláthatóbb formában?

Nem csak a jogszabályi előírások miatt fontos, hanem a cégének is biztonságot ad, ha iratait megőrzi még túl az előírt 5 éven túl is. A számlák, szerződések, megrendelések, stb bármikor viták alapjait képezhetik egy-egy partnerrel, így a cég a saját bástyáit erősíti meg, ha mindenről létezik írott feljegyzése, bizonylata, aláírt dokumentációja.

Felhőszolgáltatások előnyei

Milyen előnyöket élveznek a vállalkozások a felhőszolgáltatásoknak köszönhetően? Nem csak gazdasági – pénzügyi – előnyökkel, hanem sok megtakarított idővel, és számos kényelmi szolgáltatással jár ez a lehetőség. Össze sem hasonlítható a régi számítástechnikai rendszerekkel – az adatok archiválásáról nem is szólva.